Sibiu, str. Berariei 2, et.2 Luni- Vineri 10:00-20:00 +40 770 304 607

Blog

Indrazneste sa faci cunostinta cu tine!

Indrazneste sa faci cunostinta cu tine!

”Nu ascultati decat de inima voastra. Ea este singurul vostru maestru. Am ajuns sa traim zile pe cat de grele, pe atat de ciudate. Probabil multi dintre noi nu ne-am gandit nicioadata ca asa ceva ar fi posibil si uite ca este.”

Suntem nevoiti sa stam in casa pentru a ne proteja pe noi si pentru a-i proteja pe cei din jurul nostru si astfel ne-am trezit ca avem ceva mai mult timp liber pentru NOI. Timp liber mai aveam si inainte dar il ocupam avand diverse preocupari distractive, sportive si altele, pe care acum insa nu le mai avem.

Fructificati acest timp si alegeti sa faceti lucrurile pe care de cele mai multe ori le amanati sau nu le acordati importanta pe moment, faceti cunostinta cu voi insiva! Prinsi in iuresul vietii, de cele mai multe ori uitam de sinele nostru pentru ca trebuie sa mergem la munca, trebuie ne intalnim cu x, cu y, trebuie sa facem x si y lucruri cu si pentru familia noastra, trebuie sa ne asiguram existenta etc..

O multime de trebuie si o multime de trebuie numai pentru lucruri materiale, de care da, avem nevoie, insa ajungem sa uitam de noi. Si ne gandim la sinele nostru, de cele mai multe ori, doar cand e prea tarziu si deja ne confruntam cu ceva probleme de sanatate, fie ele de natura fizica sau psihica (si ma refer aici strict la depresie si anxietate desi posibilitatile sunt foarte multe).

De aceea va propun sa faceti un prim pas spre voi insiva, pentru voi insiva, raspunzand la intrebarile de mai jos si incepand astfel sa faceti cunostinta cu voi!

Deci:

– Cine sunt eu? – pentru mine aceasta intrebare este una umbrela si pentru a putea raspunde la ea, e nevoie sa raspund, de fapt, la alte intrebari precum:

– Ce puncte forte am eu?

– Care sunt punctele mele slabe?

– Ce imi place sa fac?

– Cat timp imi permit sa fac ceea ce-mi place?

– Ce nu imi place sa fac?

– Cu cine simt ca pot fi eu, fara nici o masca?

– Ce masca folosesc in relatie cu partenerul/a mea? Dar cu prietenii? Dar cu parintii? Dar cu colegii?

– Cat de mult imi pasa de „ce spune lumea”?

– Care sunt lucrurile pe care le apreciez? (cand spun lucruri nu ma refer stric la lucruri materiale, pot fi activitati, stari orice)

Te las acum in compania lui Osho si a unui citat (unul din multe) care mi-a placut foarte mult din „Cartea despre Ego”:

„A fi tu insuti este cea mai mare bogatie din lume. Atunci cand este tu insuti te simti implinit, iar viata ti se pare plina de semnificatie. Cresterea in acord cu propria natura este singura care va poate aduce adevarata implinire….Nu ascultati decat de inima voastra. Ea este singurul vostru maestru.”

Succes in calatoria spre tine insuti!

Se spune ca o calatorie incepe cu un prim pas … fa primul pas!

Imi pare bine sa te cunosc!

Iulia Ludosan

Psihoterapeut

Posted Comments
 • Langa Diana
  Langa Diana
  Sunt Diana Optimista si perseverenta Empatizez forte mult cu persoanele din jurul meu Imi place sa fac multe lucruri sa fac sport , sa citesc sa skiez Sa stau cat mai mult Cu Andrei Dar am un timp limitat 4 ore Pe Zi ( e bine acum ca stam acasa Suntem impreuna ) Nu imi place sa stau la coada la magazin Cu sotul meu defapt la fel cu toata lumea , doar uneori in Business imi pun masca SERIOASA sa fiu mai credibila Linistea, bucuria, bunatatea
  reply
 • fediuc marius
  fediuc marius
  Misto! Ca tine si ca tot ceea ce faci. Mi-e f dor de tine
  reply
Leave a Comment