Sibiu, str. Berariei 2, et.2 Luni- Vineri 10:00-20:00 +40 770 304 607
Terapie recuperare
Terapie recuperare
Terapia de recuperare presupune in primul rand evaluarea complexa realizata copilului, de preferat de varsta cat mai mica, urmata apoi de interventia propriu-zisa care are la baza programul personalizat de interventie realizat dupa evaluarea abilitatilor cognitive, motorii, sociale, de limbaj si comunicare, precum si autonomie personala ale copilului. Pentru ca sansele de recuperare si integrare in institutii de invatamant de masa sa fie cat mai mari este necesar ca interventia să fie inceputa cat mai devreme. Acest tip de terapie se adresează copiilor cu nevoi speciale, cum ar fi cei diagnosticati cu: - tulburare de spectru autist, - diferite sindroame: Down, West, Cornelia de Lange șamd, - retard psihic.

Ce trateaza terapia de recuperare?

Beneficiile terapiei de recuperare

Abilitati cognitive

Terapia prin invatare ajuta la recuperarea deficientelor/ intarzierii cognitive prin programe personalizate pentru fiecare copil.

Motricitate

Terapia prin invatare ajuta la dezvoltarea si imbunatatirea abilitatilor motorii fine cat si grosiere dar si a coordonarii ochi-mana prin activitati specifice fiecarei arii.

Autonomie personala

Terapia prin invatare ajuta copilul, in parteneriat cu familia, sa devina independent in ceea ce priveste ritualurile de autoingrijire si autoservire.

Comportament imbunatatit

In cadrul terapiei de recuperare se realizeaza, unde este cazul, si interventia comportamentala care presupune modelarea comportamentelor neadecvate ale copilului. Acest tip de interventie se realizeaza in stransa colaborare cu familia.

Depaseste anxietatea de separare

Deoarece terapie de recuperare presupune o interventie cat mai timpurie, sunt cazuri in care copiii devin extrem de anxiosi in lipsa parintilor, de aceea, in functie de caz, am dezvoltat mici programe de interventie care sa ajute la separarea copilului de parinti, pregatindu-l astfel si pentru integrarea in invatamantul prescolar.

Invatam, exploram, progresam

Alte servicii

Psihoterapie adulti

Detalii
Psihoterapie copii

Detalii
Evaluare psihologica

Detalii
Logopedie si comunicare

Detalii
Terapie de grup adulti

Detalii
Terapie de grup copii

Detalii