Sibiu, str. Berariei 2, et.2 Luni- Vineri 10:00-20:00 +40 770 304 607
Logopedie si comunicare
Logopedie si comunicare
Limbajul reprezinta un mijloc esential de comunicare, exprimare emotionala si conferire de sens realitatii inconjuratoare. Intarzierea in dezvoltarea limbajului sau achizitia deficitara a acestuia indica, de multe ori, un deficit general cu care se confrunta copilul (dizabilitate intelectuala, motorie, deficit de atentie cu hiperactivitate, tulburare de spectru autist). Prin urmare, un demers complex de evaluare si o interventie cat mai precoce reprezinta cea mai buna abordare in vederea stimularii si dezvoltarii abilitatilor de comunicare functionala.

Logopedia corecteaza

Beneficiile logopediei

Auz fonematic

Una din ariile de care se ocupa terapia privind stimularea comunicarii sau logopedia, este auzul fonematic, adica felul in care un copil aude sunetele, unele poate distorsionat, altele inversate. Sunt situatii in care aceasta arie este afectata si atunci o parte a interventiei presupune antrenarea auzului fonematic.

Aparat fono-articulator

Aparatul fono-articulator este responsabil de producerea sunetelor. Doua dintre componentele sale sunt cavitatea bucala si fosele nazale. In cadrul sedintelor de logopedie, in vederea emiterii corecte a sunetelor, se realizeaza exercitii specifice de antrenare a componentelor aparatului fonoarticulator.

Limbaj receptiv

Limbajul receptiv sau altfel spus capacitatea de intelegere si reprezentare a notiunilor si mesajelor pe care ni le transmit cei din jur in timpul comunicarii, poate fi de asemenea, nedezvoltat in cazul anumitor copii, necesitand interventie specializata. Un deficit in aceasta zona, este corelat si cu absenta capacitatii de exprimare verbala a copilului.

Limbaj expresiv

Limbajul expresiv, sau vorbirea propriu-zisa, poate fi afectat, de asemenea. Acest lucru se poate datora unei tulburari de sine statatoare, adică un deficit în structurarea limbajului, sau poate fi asociat altor tulburari precum dizabilitatea cognitiva. În ambele cazuri se recomanda o intervenție precoce.

Exersam, progresam, comunicam

Alte servicii

Psihoterapie adulti

Detalii
Terapie recuperare

Detalii
Psihoterapie copii

Detalii
Evaluare psihologica

Detalii
Terapie de grup adulti

Detalii
Terapie de grup copii

Detalii